4. teden

Petek, 10. 4. 2020

Včeraj je gotovo nastalo veliko lepih umetnin pri LUM. Sedaj pa pozor! Naslednji teden boste dobili zelo podobno nalogo. Potrebovali boste enake pripomočke. Šlo bo za res. Naše prvo ocenjevanje na drugačen način. Več napotkov dobite v sredo, dan pred ocenjevanjem.

Za današnji dan pa pripravi zvezke za MAT, SLJ, SPO in opremo za ŠPO.

Vsem želimo lepe velikonočne praznike!

Zadnja pravljica ima naslov PISANA PTIČICA.

O čem pripoveduje? Ptice zaženejo vik in krik, na njihovem grmu je pisana ptica. Kaj takšnega! Zagotovo je prišla po njihovo hrano, so nestrpni ptiči. Le vrabček ji ponudi kruh. Pisana ptica odpre kljun in zapoje.

Pravljico je napisal Sebastjan Pregelj. Pripoveduje pa Boris Cavazza. On je bržkone naš najbolj znan dramski in filmski igralec, včasih pa je celo plul po daljnih morjih. Je navdušen glasbenik in ‘požiralec’ knjig.

Pa prisluhnimo.

https://www.lahkonocnice.si/pravljice/pisana-pticica

 

SPOROČILO ZA STARŠE

Spoštovani starši,

v tem tednu ste bili naprošeni, da nam pošljete nalogo za MAT (preverjanje) in SLJ (prepis ali narek). Hvala za vse poslano. Nekaj staršev tega še ni opravilo, prosimo, da to storite. Če imate težave, nam sporočite. Nekateri ste poslali celo fotografije izdelkov in drugih nalog. Lepo je videti, kako učenci pri delu napredujejo z vašo pomočjo. Učiteljice smo začele s preverjanji znanja, na navodila za ocenjevanja še čakamo.

PROŠNJA

Ker vemo, da ste starši dobili možnost uporabe Lopolisa, ste nekateri to tudi uporabili. Zaradi velike količine poslanega gradiva, bi učiteljice prosile, da bi vse pošiljali na naše e-maile in ne preko Lopolisa. Tako bi lažje opravile delo, ker bi bilo vse zbrano na enem mestu in bi imele boljši pregled, tudi možnost naših napak pri vračanju gradiva bi bila manjša. Najlažje popravljamo, če dokument shranite kot fotografijo – jpg. (večina tako že pošilja). Pošiljate nam tudi pdf datoteke. Teh datotek ne moremo direktno popravljati in smo napake le naštele in opisale.Nekateri dokumenti so bili preveliki in nam jih ni uspelo odpreti. Razne težave rešujemo z vami individualno in ste že bili obveščeni.

Vsi se privajamo, skupaj bomo že zmogli.

Razredničarke 3.r

Četrtek, 9. 4. 2020

Za današnji dan pripravi potrebščine za SLJ, MAT in LUM.

Četrtkova pravljica: Današnjo pravljico je napisala AmyHest. Naslov pa je POLJUBČEK ZA LAHKO NOČ. Spoznali boste medvedka, ki mu je ime Poldek. Mamica mu zvečer pred spanjem prebere pravljico, prinese mleko, igrače…  A Poldek še kar ne more zaspati. Le zakaj? Pa poslušajmo. Pravljico bo prebrala igralka SNG Nova Gorica Marjuta Slamič.

 

 

Sreda, 8. 4. 2020

Med gradivom za delo na domu poišči navodila za SLJ, MAT, ŠPO, TJA in SPO.

Sredina lahkonočnica (po želji):

Danes boste poslušali pravljico z naslovom HOP ČAROVNIJA.
Pravljico je napisala Tinka Bačič; pripovedovala bo Anastazija Hauptman, upokojenka, ki prebiva v Domu starejših občanov Tezno. Anastazija je rada urejala vrt. Zdaj pa v roke največkrat prime zgodovinske knjige. Pravljice je brala že vnukoma, sem in tja pa si je kakšno tudi izmislila. Kratka vsebina pravljice.

Pred blokom se je nabral kup šare za odvoz. Otroci so brskali med odsluženimi rečmi in v stari žimnici odkrili vzmetnice, s katerimi postaneš hop-otrok in lahko skočiš, kamorkoli ti srce poželi…
Mogoče, pa bi lahko tudi mi imeli tak športni dan?!

https://www.lahkonocnice.si/pravljice/hop-carovnija

 

Torek, 7. 4. 2020

Današnji dan bo malo drugačen od ostalih.

Poimenovali ga bomo KULTURNI DAN ob zaključku BBZ. Upamo, da tudi tisti, ki niste še imeli dokončane BBZ, pridno berete in boste opravili nalogo.

Ker je v navadi, da bralci dobite za nagrado ogled predstave, bo tako tudi letos. Ste radovedni? Kar začnite.

 Kulturni dan

 

Torkova pravljica za lahko noč pripoveduje o medvedu, ki praznuje rojstni dan. A mišek, ki mu je poplava odnesla dom in se je v gozd šele priselil, nima darila. Nevihta goste prežene v brlog, kjer jim mišek vendarle podari najboljše darilo.

Pravljico je napisal Tomo Kočar, glas pa je risanki dodal upokojeni igralec Jurij Souček. To je glas otroštva vaših učiteljic in otroštva vaših staršev. Na televiziji je zabaval najmlajše gledalce v risankah, kot sta Palček Smuk, Pipi in Melkijad, Jajo in Pajo ter druge.

Pa pojdimo v gozd…

 

Ponedeljek, 6. 4. 2020

Pozdravljeni, tretješolci,

ponovno je tu ponedeljek in z njim šolske naloge. Pripravite zvezke za SLJ (2 uri), MAT, GUM in TJA. Veselo na delo 🙂 .

Ta teden bo minil v znamenju zaključka bralne značke. V ta namen bomo imeli v torek kulturni dan. Učiteljice smo se odločile, da vas ob večerih  ‘pocrkljamo’ še s pravljico za lahko noč. Seveda, če želite. Vsak otroški večer je čaroben. Takrat se svet ustavi in spregovorijo pravljice. Kratke zvočne pravljice in risanke, bodo prebirali stanovalci domov starejših občanov, upokojeni igralci ali pa igralci, ki so zaposleni v SNG Nova Gorica.

Pravljico, ki jo boste poslušali kot prvo, je napisala Ida Mlakar. Naslov pa je PRAVLJICA O MIŠKI, KI JE BRALA PRAVLJICE IN ČEŠNJE. Pravljico bo pripovedoval igralec SNG Nova Gorica Andrej Zalesjak.

Pa prijetno poslušanje vam želimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja