6. teden

Obvestilo o ocenjevanju znanja

Po prvomajskih počitnicah bomo pričeli z ocenjevanjem znanja. Glede na navodila Ministrstva za šolstvo in šport moramo v drugem ocenjevalnem obdobju pridobiti vsaj eno oceno na predmet. Ker smo bili v tretjih razredih pridni, moramo oceniti samo še MAT in GUM. Učenci, pri katerih moramo pridobiti še kakšno oceno pri drugih predmetih (zaradi odsotnosti na dan ocenjevanja, negativna ocena v drugem ocenjevalnem obdobju), boste obveščeni individualno po elektronski pošti.

NAČRT OCENJEVANJA:

MATEMATIKA  – ocenjevanje 7. 5. 2020 – poštevanka in številski izrazi (reševali boste preko spletne povezave Liveworksheets – za vajo in utrjevanje bo petkova naloga ponovno na tej povezavi).

GLASBENA UMETNOST – ocenjevanje 12. 5. 2020 – petje pesmi

Razredničarke 3. r

 

Petek, 24. 4. 2020

V petek, pred prvomajskimi počitnicami, se bomo pa videli 🙂 Malo bomo poklepetali, nato pa bomo nadaljevali z uro slovenščine. Preverili bomo, kako napreduje vaše branje, zato pripravite tudi berilo. Na elektronski naslov boste prejeli povabilo na video konferenco ZOOM. Navodila za uporabo so objavljena na spletni strani Osnovne šole Idrija. Ker je učencev veliko, se dobimo v dveh skupinah:

  • deklice ob 9.00
  • dečki ob 11.00

Vidimo se pri uri slovenščine. Poleg tega pripravi potrebščine še za MAT, SPO in ŠPO.

 

 Četrtek, 23. 4. 2020 – KULTURNI DAN

Danes boste imeli tretješolci kulturni dan – Peka kruha in stare igre. Planiran smo imeli obisk domačije Šturmajce, kjer bi izvedli vse dejavnosti. Žal aktivnosti zaradi trenutnih razmer ne moremo izvesti na domačiji, zato bomo kulturni dan izpeljali malo drugače.

1.Oglej si predstavitev domačije Šturmajce.

2. Ob obisku Šturmajc skupaj s članicami Turističnega društva Kanomlja spečemo kruh v krušni peči. Ker to tokrat ni mogoče, si v spodnjem posnetku oglej posnetek peke kruha v krušni peči.

 

3. V marsikaterem domu te dni diši po sveže pečenem kruhu. Pridruži se mami ali atu pri peki kruha in oblikuje svoj hlebček. Vesele bomo fotografiji vaših hlebčkov. V spodnji priponki je recept za domač kruh.

Recept za domač kruh

 

4. Včasih so otroci ob dolgih večerih igrali družabne igre. Poglej si navodila za izdelavo igre “Volkalca” in se igraj. Upamo, da ti bo igra všeč.

Igra Volkalca

 

Sreda, 22. 4. 2020

Pod zavihkom Navodila za delo na domu poišči navodila za današnje delo. Odpri zavihke za MAT, SLJ, SPO, TJA in ŠPO.

 

Torek, 21. 4. 2020

Za današnje delo pripravite zvezke za MAT, SPO, SLJ, GUM in športno opremo za ŠPO. Ko odprete priponke, ki so shranjene v Powerpointu in je poleg narisan zvočnik, morate odpreti zaslon čez celo stran. V nasprotnem primeru zvok ne bo delal.

Naj vas spomnimo, da je danes zadnji dan za oddajo likovnega izdelka (ocenjevanje znanja).

 

Dopolnilni pouk

Pod zavihek gradivo za delo na domu smo dodale nov zavihek DOPOLNILNI POUK. V njem bodo tedensko objavljene vaje za utrjevanje temeljnega znanja pri matematiki in slovenščini.

 

Ponedeljek, 20. 4. 2020

Dobro jutro!

Ponovno je tu ponedeljek, zadnji ponedeljek pred prvomajskimi počitnicami. Juhuhu! Še ta teden boste pridno delali, potem pa cel teden igre, počitka in vseh drugih stvari, ki jih radi počnete. Zavihajte rokave in na delo veselo.

Pripravite zvezke za matematiko, slovenščino, angleščino in glasbo.

10 thoughts on “6. teden

  1. Pozdravljeni,

    Pri slovenščini ( kivi ) nam ne dela zvočna povezava/priponka. Normalno odprto v PP-u, a ko jo kliknes pise, da je ”nedosegljiva”.

    Hvala za odgovor in LP, Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja